Tuesday, December 21, 2021

Il Veliero

Il Veliero (Whiplash, Iiri) prk 0,44 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier / Belgian White Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Witbier / Blanche" ja 3,4 punkti.

Tootjainfo: "BOAT BEER. Brewed for our friends at the To Øl Beer Club.
A base of Pilsner and Wheat for colour and texture lets a Witbier’s other parts shine. It's bittered with Magnum hops before a sprinkling of Coriander seed toward the end of boil.
Il Veliero gets a dose of fresh Orange Zest in the whirlpool and is fermented on WLP410 for a round mouthfeel and light phenolics. The beer is then repeatedly assaulted with fresh Grapefruit & Orange Zest at the end of fermentation building to over 15g/L of Double Dry Zest action."

Keskmist kasvu purk, sildil purjepaadid. Sentimeetrine valge hõre vaht kaob kiirelt ja jäägitult. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom - AAAAPEEEEELSIIIIIIN! No kohe üliväga apelsinine. Väga. Apelsinine. Väga. Tsitruseline. Väga. Rõhuga sõnal "väga"

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja ootamatult magus. Keskmaitses muutub mõrkjamaks ja hapukamaks, mahlaseks ja tugevalt koriandriseks. Lõppmaitse - kuidagi limonaadilikult keelel kihisev ja torklev, mõjudes saisonilikult, kuiv ja mõrkjas. Järelmekk - vürtsikas-mõrkjas, mahlane ja kuiv samaaegselt.

Keskmisest ivikese kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga MEGAtaseme rüübe! See on witbier steroididel! Ülevõllise otsustuskindlusega presenteeritakse siin neid kolme komponenti, mis teevad witbierist ehk belgiapärasest nisukast selle mis ta on - spetsiifiline pärm, koriandriseemned ja eelkõige apelsinikoor.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment