Thursday, December 16, 2021

Head nisu

Head nisu (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. RB ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Wheat Beer - Other" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "In summer we trust. This has everything to bring back the sunny days. Smooth and citrussy but stronger that usual wheat beers. After all, we like it wild . Brewed with wheat and barley malt and flavoured with delicious grapefruit ... all we can say is "Head nisu"
IBU 12"

Väike ravimipudel, sildil olev puuvili meenutab ... noh meenutab noh :) Valge vaht täidab 2/3 klaasist, kuid kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on tugevalt greibine, nisuõlu jääb sinna taha üsna varjatuks.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapu-mõrkjas. Keskmaitses tuleb esile nisuõlle enda matsakas magusus koos sobiliku banaanise ümarusega. Lõppmaitse nihkub taas hapusse kanti, muutes joogi mahlaseks, kuid vähem-nisulikuks. Järelmekk - mõru ning magusakas, greibi koor ja banaani sisu ristand:)

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-mõrkjas-magus-hapu-mõru-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Nisuõlut on siinsed pruulmeistrid enamasti vältinud, kuid see siin on superlahe ristand banaani ja greibi teemal, ülimalt mahlane ja kiiduväärne!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment