Tootjainfo: "The work of Barrel Master is a labor of love. Patiently tending the beers as they rest in wood. We've kept a watchful eye on Vinum Maximus, our new Barley Wine series. This one aged for over 12 months in Wild Turkey bourbon barrels. Notes of vanilla and oak compliment the dark plum raisin flavors, accompanied with floral bouquet aromas of our signature Barley Wine"
Väike lihtne pudel, üliluksuslik, lausa ülemäära luksuslik sildikujundus. Tumekollane sentimeetrine vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - süvvahavvapunane.
Aroom. Noteatemis. Nomingeära. Nomaitea kuidas kirjutada seda kõik ilma laskumast kliššeedesse, mis räägivad dekadentsist, pimedatest saalidest ja kaminapraksumisest. Ploomikook, kreegivein, tuula präänik ja meeküpsis kuuluvad samasse ritta, onju?
Esmamekk. Raske, kuid ilma keelenikastuseta. Kohvine, kuid ilma koffeiinita. Pihlakavein oleks ilmselt õigeim sõna? Tammevaadis olnud pihlakavein!
Keskmaitse. Koorepumat ja pohlanastoika ilma suhkruta. Keedetud kondenspiim kohviga.
Lõppmaitse. Äramineminema teretuletulemast. No hetkel on küll selline tunne, et kirjutada ei tahaks üleüldse, ammugi mitte seoselist teksti.
Järelmekk. Igasugune ratsionaalsus võib praegu kukele käia, tavapärane maitsekirjeldus samuti. See jook kuulub pimedusse, hämarusse, imeilusasse helgesse nukrusse, mille sametkirju mitmetahulisus sädeleb ebakindlalt uksepaku vahetult. Meigib mingit senssi? Aga ei peagi.
Paralleelselt küberkosmiline. Vana Gambrinus seekord isegi ei tee nägu, justkui vaevuks ta sõnu otsima. See elu on seda õlut väärt. Veini. Vaadihellitust. Midaiganes.
---
pilt isetehtud
No comments:
Post a Comment