Monday, March 21, 2016

Barista Chocolate Quad

Barista Chocolate Quad (Kasteel, Belgia) pdl 0,33 l. alc 11 %vol. Ratebeeri liigimääratlus ... vaata siis, RB väidab, et tegu on Kasteeli Winter aliasega? Igatahes on too õlu liigimääratlusega: "Belgian Strong Ale" ja hinnanguga 94 punkti.

Oookei ... aga kes nüüd minusugusele võhikule ütleb, miks selle õlle stiiliks pole "belgian strong DARK ale"? Ja mis on vahet viimatinimetatu ja "quadrupel" vahel? Aga noh, kes on Gambrinus, et RB'ga vaielda.

Väike matsakas pudel, must-valge-lilla lihtne sildikujundus. Kreemikat karva vahukiht täidab kolmadiku klaasist ja püsib VÄGA kaua. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kirsipunane.

Aroom - kohvipahvak täidab kohe pudeli lahtinööpimise järel pool tuba. Lähemal on see kohvine, veel kohvisem ja lihtsalt pööraselt kohvine. Tõsi küll, mitte värskeltjahvatud ja krobeline, vaid juba keedetud ja magustatud ja likööristatud ja karamellistatud kujul :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas, kohvikaramellikommikeste taoline. Keskmaitse meenutab kohvikreemi ja kakaolikööri segu, olles pehme, pidulik, luksuslik. Lõppmaitse toob mängu hapukama oleku, meenutades kirsilikööriga täidetud šokolaadikomme ja rosinaid šokolaadis. Järelmekk on otse oivaliselt pehme, täidlane ja üle kogu näo naeratav nagu laps, kes on ära söönud terve tahvli piimašokolaadi ja magab nüüd, viimane tükike määrdunu  pihus.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Jah tõepoolest, sarnasus Kasteel Winteriga on tugev, kuid päris sama jook see nüüd siiski pole. Igatahes on tegu dessertõllega selle sõna luksuslikus mõttes, mida on paras pakkuda digestiivina.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment