Tuesday, March 22, 2016

IMPI


IMPI (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "American Imperial Stout
Tugev Ameerikalik stout pruulitud 9 erineva linnase ja 5 erineva ameerika humalaga."

Väike lihtne pudel, sildil prillide ja odaga ... indiaanlane? ja midagi muud segast :) Tumekreemikas sõrmepaksune vaht püsib üle keskmise kaua. Õlle värvus - vähese punase helgiga must. 

Aroom ... šokolaadi-iirisekomm? :) Jubbbe mõnus ja jestas kui palju mälestusi esile toov.

Esmamekk on raske kehaga ja tugevalt mõrkjas-magusakas, toekas ja tihke nagu mustav mets lõkkevalguse ringist väljaspool.

Keskmaitse. Ummmmm. Niimoodi vist ümisevad need nirvaana jahtijad. Aga mis sa ikka jahid, ta ju siinsamas, selles klaasikeses! See mets võib küll linnavurlele tunduda pime ja kole aga metsamehele sinu sees on ta vägagi meelt mööda. Siia saab peituda ja siit saab süüa. Nüüd tuleb välja, et juua kah. Tõrvalaadset vedelikku, aga pagan kui hea see on!

Lõppmaitse. Senisesse pehmusse lõikab sisse vähe teravam noot nagu söestunud puutüvest vastu kivi ihudes saadud metsamehe oda karu südamesse. Süsi on ehk pisut palju, kuid hapukas-vürtsikas röstimekk on säänse õlle puhul igati asjakohane. 

Järelmekk. Pime mets kaitseb omasid. Ja hukutab võõraid. Vaata sellesse metsa ei tasu uisapäisa sisse tormata. Sest mets on suur. Ja sina väike!

Mõmm. Kurjamoodi hea. MEGATASANDI hea. Tuntavalt jõuline, kuid nii on aus, sest siis saad pärast ainult ennast süüdistada. Vana Gambrinus ei süüdista, vaid mõmiseb tunnustavalt.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment