Friday, March 25, 2016

Crema


Crema (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 47 punkti.

Tootjainfo: "Simcoe humalatega IPA. Pruulitud naturaalse Etioopia Yirgacheffe Aricha kohviga ja gaseeritud lämmastikuga."

Väike lihtne pudel, kollase-oranžikräbuline veidravõitu sildikujundus. Minimaalne vahukirme kaob üsna kohe. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. Aroom ... no kohvi noh, sihuke mõnus, mitte liiga võimas ja täiesti ehe.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses tuleb esile kohvi hapukust, kuid see on kuidagi ... kummaline ... veidi õline ja apelsinine. Lõppmaitse meenutab kummalist segu apelsinimarmelaadist ja kohvikaramellist, sekka lausa greibiseemne kirbust. Järelmekk on kuidagi elutu ja lame, ehkki kohvi päästab veidi muljet.

Keskmiset kehaga, alakarboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga kentsakas rüübe. Lämmastikuõllelt ootaks uhket kreemjat vahumütsi, kuid seda ei ole. Aroom on väga meeldivalt kohvine, kuid maitses läheb asi kummaliseks. Mine tea, kui olla tubli kohvifriik, siis hindaks ehk asja kõrgemalt.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment