Monday, March 7, 2016

Sant’Ambroeus


Sant’Ambroeus (Lambrate, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian ale" ja hinnang 46 punkti.

Tootjainfo: "Ale in Belgian Strong Golden Ale style.Orange coloured. On the nose, it features caramel notes followed by interesting citrus, yellow fruit and tropical fruit scents, deriving from the use of New Zealand hopper. In the mouth, it has a neat fruity apricot and pineapple taste followed by a slight bitter taste."

Väike lihtne pudel, sildil keski pühak. Sõrmepaksune valge vahukiht on tublisti püsiv ja pisut klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom meenutab koltunud kuuseokkaid, kui neid näppude vahel veidi mudida ... ja veidi ka kuivatatud ananassi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on magusakas, vürtsikas ja heinane. Lõppmaitse muutub tuhmilt mõrkjamaks, olukorda päästab veidi hapukas vürtikus. Lõppmaitse püsib kaua kirbevõitu mõrkjuse ja röstpähklise magususega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga keskpärane rüübe. Äratuntavalt belglane, tuntavalt kuid tuhmilt humalane ... kuid midagi positiivset selle õlle kohta on väga keeruline öelda. Vaadates kui seinast seina on konkreetse õlle hinnangud RB tuleb oletada, et tegu on lihtsalt ebaõnnestunud partiiga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment