Sunday, March 6, 2016

Shankar IPA


Shankar IPA (Great Heck, UK) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: IPA ja hinnang 91 punkti!

Tootjainfo: "Pale IPA with good bitterness using lots of American Columbus, Chinook, Cascade and Citra for flavour and aroma and dry hopped during fermentation with Columbus, Willamette and Cascade. A bold, hoppy beer you’d expect from Great Heck!"

Väike lihtne pudel, kribuline silt kujutab pruulimis-seadmeid? Erkvalge sentimeetrine vahukiht kaob päris kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas-mõrkjas ja karamelline.

Esmamekk on keskmisest kriips tummisema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse keerab mõrkjusele vunki juurde, kuid ka karameljas magusus tugevneb. Lõppmaitse lisab asjale väheke hapukaid noote, kuid üldine olek jääb pisut puiseks. Järelmekk on õrnalt vürtsikas ja tuhmilt mõrkjas.

Keskmisest suts raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas buketiga päris heal tasemel rüübe. BBE daatum ehk 11/15 seletab, miks üldiselt kõrgelthinnatud IPA on muutunud puisevõitu karameljaks joogiks. Einoh, paha pole ta ka niimoodi, aga see on taaskordne meenutus, et IPA ei taha pikka seismist.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment