Wednesday, March 2, 2016

Keerd/käik

Keerd/käik (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Liigimääratlus: wild brett saison

Tootjainfo: "Pilsner, nisu- ja karamell-linnased, maitset annavad pohlad ja leedrimarjad. Mõruduse eest hoolitseb Aramis
IBU 25"

Väike lihtne pudel, sildil roostes spiraal :) Vauhh, see vaht on ju suisa naljakas - alguses tuhmroosa, seejärel erkvalge ... aga no mitte kuigi püsiv.

Aroom täidab lausa pool tuba veiniste nootidega. Siin seguneb kodune õunavein, pihlakakompott, metsõunad, pohlamoos ja kaneel ning aniis. Kaneeli-suhkrupuruga küpsis.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse meenutab ahjuõuna ja ülekuumutatud pohlamoosi. Lõppmaitse ... no täitsa lõpp kohe :) Jepstas küll, kui mänguline see klaasitäis on! Pihlakakeedis ja külmavõetud murakad. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, karamelline, juustumoos noh!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Mõnusalt Lollakas Megatasandi Rüübe! Miskipärast olen suhteliselt kindel et seda järgi teha on pea võimatu. Aga palun-palun-palun tee seda veel, pai pruulmeister :)
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment