Monday, March 14, 2016

Ohumärk

Ohumärk (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 25 %vol. Liigimääratlus: külmdestilleeritud american barley wine.

Vau. Kui vinge see võib veel olla?!?

Tootjainfoks võib lisada vaid selle, et vana Gambrinus soovitas nii joogi nime kui vastava kujunduselemendi :)

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Vahtu seesinasel joogil mõistagi ei saagi olla. Rüüpe värvus - kirkalt tume kirsipunane.

Aroom on raske, veinine või pigem isegi portveinine. Humalamõrkjus on tunnetatav mõrkja foonina, mida võiks nimetada pähklitaoliseks.

Esmamekk. Mmmmm .... mihuke sulavaha! Tihke, siirupjas, mõrkjas ja magusakas. Soe ja toekas. Michelini kummimehe taoliselt elegantne :)

Keskmaitse. Pähkliliköör. Raske ja toekas, soliidne ja väärikas pähklipuust antiikmööbel, mille pinnal vonklevad puusüü tuhmpunased jooned nagu loojangu viimane kuma.

Lõppmaitse. Kolossaalselt raske tammine uks avaneb vaskse lõvipealise lingi vajutusel, juhatades sind järgmisse ruumi, mille väärikas sisustus paneb hinge kinni hoidma. Poolhämaruses-poolpimeduses on vaevu aimata klaasustega kahekorruseliste raamatukappide rodud, mille otsaseintel ripuvad aegumatud tõsiste vanameeste ja sametisse mähkunud daamide portreed.

Järelmekk. Rontvana ja ürgusaldusväärne inglise raamatukogu pole siiski elutu koht. Järgmise, veelgi massiivsema ukse taga on eht-ameerikaliku suurushullusega üleelusuurune kaminasaal. Sellesse kaminasse võiks rahulikult küpsema panna terve härja ja ka kokapoistel jääks veel lahedalt ruumi liikumiseks. Tume rumm ja tammevaadiviski.

See EI ole õlu. Ei peagi olema. Ega püüagi olla. Ja seega ei tule ka kokkuvõtet. Väikesest pitsist hakkab soe ja pähe tulevad mõtted, milles pole enam väärikuse raasugi. Adjöö!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment