Tuesday, March 1, 2016

Boskeun


Boskeun (De Dolle Brouwers). pdl 0,33 l. alc 10,0 % Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "Boskeun is the nickname of Jo, one of the two brothers who preferred to brew blond beer at home. It is a special Easter beer, one of the first real Belgian Easter beers. (Slaghmuylder's paasbier being first). It has been brewed with pale malt, Golding hops, cane sugar and refermented with native honey. As it is a seasonal beer we suggest not to keep it eternally. The name Boskeun means rabbit of the wood (virgin wood, maybe?) and the label shows it, sampling the last brew."

Väike lihtne pudel, sildil kentsakas jänes. Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on kui belgia kangete õllede klassika - karameljas magusus ja hapukas puuviljane ester.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Noh peaaegu et lausa "magus" kui seda ei tasakaalustaks vaikselt kohalehiiliv vürtsikas sätendus, mis mõjub kui litritega kleit diiva seljas. 

Keskmaitse paneb laaaialt naeratama ja tunnustavalt noogutama - novat just niimoodi peabki üks diiva käituma ... veidi bravuurselt ja samas kelmikalt. Virsikud, rosinad ja veidike datleid on meie daami põhiolemus. Krõksakas vürtsikus markeerib aga väikest üleolekut, koketset noomivat viibutust suleäärse lehvikuga. 

Lõppmaitse muutub veidi otsekohesemaks, kuivemaks ja karmimaks. Madmoiselle viskab pea selga ja laulab hingestatult vanu kurblikke laule, mille marsiütmine motiiv ja järsuvõitu žestid ei jäta kahtlust - sel daamil on vajadusel sõduri süda ja revolutsionääri hing. 

Järelmekk taandub taas pehmemasse, puuviljasemasse olekusse. Ükski diiva pole liialt kaua kinni revoltsionääri rollis, kui on võimalik võita terveid rügemente ainuüksi oma naeratusega.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse buketiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-maguaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Belgia kangete heledate õllede ülim näide ... selles on tegu ja nägu, võluvat lihtsust ja muljetavaldavat esinemisvõimet. Pakkuda koos pehme hallitusjuustu ja pirnilõikudega.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment