Tuesday, March 8, 2016

Must Kapten BA


Must Kapten BA (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang seni puudub.

Tootjainfo: "Rum barrel aged stout."

Üldiselt vaid vaadis saada olev rüübe toimetati Gambrinuseni pudelis, sestap on ka silt üdini tehniline.  Sõrmepaksune pruunakas-kreemikas vaht püsib üsna kaua ja jätab taandudes väga tiheda vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tume-tume-tumepunane. Aroom on mõrkja-magusakas, puidune ja kergelt suitsune.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub tünderjalt tüsedaks, soojaks, veidi tõrvaseks ja rummikoogi taoliselt vürtsikas-magusaks. Lõppmaitse viskab eelneva tagasihoidlikkuse nurka ja asub mõnuga keelepinda rullima, kasutades selleks kopsakat rummivaati ning puistates selle teele jämedalt jahvatatud kohvi läbisegi mõrušokolaadi tükkidega. Järelmekis tuleb esile põnev kirbepoolne toon, meenutades tammetõrusid või sigurit ... sihuke jäme ja veidi kore nagu kodune ersatskohvi, mille tõmmisele on lisatud tubli pits kohvilikööri.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Veidi ehk karvasepoolne, tahaks sama asja proovida nii umbes aasta-paari pärast, kuid ka oma praeguses veidi rohmakas olekus supermõnus!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment