Sunday, March 13, 2016

Kook Double IPA


Kook Double IPA (Pizza Port, USA) prk 0,375. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 98 punkti!

Tootjainfo: "Pilsner malt and American 2-row with El Dorado, Melon, Amarillo, Chinook, and CTZ hops"

Keskmist kasvu purk, pildiks surfarid.Erkvalge vaht täidab üle poole klaasi ja püsib väga kaua, jättes taandudes ka kenakese vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane.

Aroom. Männiokas tungib juba kaugelt ninna, kõditades mõnusa vürtsika mõrkjusega. Lähemal seguneb siia värskeltlõigatud õunapuuoksi, päikesesooja melonit, hurmavalt värsket vett ja kastemärga muru sel varajasel tunnil, kui esimesed linnukesed juba siristavad aga päikest on vaid aimata. Aga sina istud ikka veel suvemajakese trepil, songid oksaga kuhtuvas tuleasemes ja ajad sõbraga vaikselt juttu.

Esmamekk on keskmisest raskem ja mõrkjas-magusakas. Kirgas ja veidi sädelev kui sirelipõõsas vaikselt habisev ämblikuvõrk, mille iga niit on kui pärlikee kastepiiskades.

Keskmaitse mõjub uskumatult värskelt. Mõrkjalt, kargelt ja krudisevalt justkui külmast võetud mahlast nõrguv melon, mille sa just lahti lõikad ja oma hommikust janu arvestades ahnelt luristades haukad.

Lõppmaitse magusakas-mõrkjas kirgas päikesekiir jõuab kaselatvadeni, pannes nad punakalt kumama. No kas pole kaunis ... ehkki just sel hetkel on kõige külmem ning soe suveöö tundub korraga muutuvat kõhedaks. Riided seljas niiskuvad kiirelt laskuvast udust, kuid meeled on nii säravalt valla et vestlust võiks jätkata veel ja veel.

Järelmekk suriseb keelepäral vürtsika mõrkjusega, mis seguneb kadakase vaiguse mõrkjas-magusaga. Vaim on kirgas, kuid keha hakkab väsima. Veel üks lõuatäis melonit ja võiks vist siiski magama minna.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe! Oivaliselt värske topelt-IPA. Suurepärane näide sellest, kuidas purk aitab humalaid säilitada. Pakkuda koos külma üleküpsusele läheneva meloni- või pirniviilakatega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment