Wednesday, March 9, 2016

I Love You With My Stout


I Love You With My Stout (Evil Twin, US/Taani) pdl 0,33 l. alc 12 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "“When I copied the famous Even More Jesus, I had to ask myself as an artist, why am I doing this? I didn’t honestly know. It was just an instinct about beer as pure form… in a sense this stout is like a metaphor for freedom - the sum of all the beauty that surrounds me and my perfect contemporary existence.”"

Väike lihtne pudel, üsna mustvalge sildikjundus :) Pruun vaht täidab pool klaasi ja püsib märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - üldisest must-mustast viskab klaasiservas läbi veidi puna-musta.

Aroom. No see on umbehää. Kohviliköörilik pehmus meelitab juba õite kaugelt. Lähemale jõudes lisandub siia pähklikreemi ja viinamarjaželeed, pohlakeedist ja marmelaadi. Raskus ja luksus ... mmm!

Esmamekk on raaasssske ja magus. Ei, mitte magusakas, vaid magus. Kohe kohviliköörilikult magus. Ja veidi keeleotsa näksiv.

Keskmaitse. Ploominalivka ja kreegimoos. Rasked sametkardinad lasevad sul vaevaga nende vahelt läbi pugeda, et näga teisel pool kogu ruumi täitvat aegumatut klassikat. Tume puu, vähesed kuldkaunistused, ruuge nahk. 

Lõppmaitse. Senise magusa täidluse lükkab kõrvale toekas mõrkjus. Ruske sametkardin on vaid elegantseks traperiiks marmorbüstidele. Rangeninalised roomlased ja pehmelokilised kreeklased, kiivrid ja kilbid, karmid kulmujooned ja tajutav sõjakus. 

Järelmekk. Ruumi hämaramast otsast jõuab sinuni toogas mees, ulatab vaikides hõbepeekri tumeda veiniga ja lahkub sama sõnatult saal-raamatukogu teise hämarusse. 

Mõnikord on mõnus. Kuid siis peab ootama. Ja veidi järele mõtlema. Ning lugema. Ja kirjutama. Gambrinus mõtleb. Kuid enam ei kirjuta. Head ööd!
------------
pilt isetehtud.

No comments:

Post a Comment