Wednesday, March 9, 2016

Un Angel Wheat Wine (2014)


(Sankt Gallen, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang 89 punkti

Tootjainfo asemel viitan sama tootja samanimelisele tootele aastast 2015. Kirjeldus on ju sama ja RB ei tee neil eri aastakäikudel vahet, kuigi sildi järgi on juba pilt pisut teine.

Pikka kooniline valge pudel, pikk kitsas neoonroosa silt. Kollane sentimeetrine vahe on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakas vasekarva merevaik. Aroom on huvitavalt mõrkjas-hapukas, segades kokku kuivavatud kreegid, rosinad ja männikasvud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt mõrkjas. Keskmaitse muutub külluslikult hapukas-mõrkjaks, tuues vaimusilma ette taaskord kuivatatud kreegid, vaarikavarred, pihlakad ja kibuvitsamarjad. Lõppmaitse muutub puiduseks, mõrkjaks ja samas huvitavalt hapukaks ... tahaks öelda "männikasvud", kuid siin pole vaigusust, on vaid jubepõnev hapukas puidulik olek. Järelmekk on mõrkjas, veidi keelt parkiv, hapukas, arooniate ja leedripuumarjade taoline.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Väga omanäoline jook ... ning peamine hämmeldus seisneb selles, et sisuliselt puudub igasugune sarnasus 2015 aasta pruuliga!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment