Friday, March 11, 2016

Monkey Claws


Monkey Claws (Shiga Kogen / Hair of the Dog, Jaapani / USA) pdl 0,33 l. alc 12 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "barley wine" ja hinnang 93 punkti!

Toojainfo: "Collaboration with Hair of the Dog. Named after the famous Snow Monkeys in our town.
IBU 85"

Väike õlakas pudel, must-valge ülilihtne sildikujundus. Kollakas vähene vahukiht kaon kiirelt. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt tumeoranž merevaik.

Aroom on luksuslikult pehme, veinilik, mesine ja puuviljane. Virsikud, kuivatatud melon, kuldsed lihavad rosinad, mesilasvaha, värskelt lahti lõigatud martsipanõun ja murakad.

Esmamekk on raske kehaga ja magus-mõrkjas. Sümpaatselt kopsakas ja naeratav nagu heatujuline turvamees, kes mööduvatele daamidele lilli jagab.

Keskmaitse keerab esmase magusa poole kuhugi varju ja toob esile sootuks tõsisema mõrkjuse, mida toonitab viskilik otsekoheseus. Ega siis turvamees saagi ju kõigile ja kogu aeg naeratada, aeg-ajalt vaja karmimat olekut ka teha lihaselisi käsi rinna peal ristates kehastada jõulist üleolekut.

Lõppmaitse sega kaks esimest olekut kokku ja lisab siia veiniliku hapukuse ... kuid see vein on veel toorepoolne ja pisut ebakindel, mis suunas liikuma hakata. No mida peaks turske turvakoll peale hakkama ülemeelikult vintis tütarlapsega, kes üritab vormikandjat pealtikkuvalt võrgutada.

Järelmekk on vürtsikas-karge, konkreetne ja mõrkjas. Nali naljaks, aga töö vajab tegemist ning tülitekitajad kõrvaldamist. Poolpurjus plika asitakse kaenla alla ja tõstetakse konkusse ... kus viimane ka kohe ja leplikult naeratades uinub. 

Raske kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Odraveini klassika, mis väärib kiitmist ja järeletegemist (kuid ei pane siiski põlvi nõksutades MEGA ütlema). Sihandses joogid ei talu rutlemist. Andke neile aaaaaastaid aega ja siis tulevad ka vööni kummardused.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment