Saturday, April 1, 2017

AleSmith IPA


AleSmith IPA (AleSmith, US). pdl 0,3 l. alc 7,25 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "India Pale Ale (IPA) - Top 50" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjianfo: "It’s Pretty Awesome. A San Diego classic, AleSmith IPA showcases the versatility of American hops. Aromas of grapefruit and tangerine lead into an abundance of fresh pine and tropical fruit notes followed by a crisp, resinous bitterness. The complex hop profile is supported by a firm malt presence to create an incredibly flavorful and well-balanced IPA."

Väike purk, rohelisel foonil mustad kirjad ja hõbedane pruulikoja sümbol. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua, haakides end ka tiheda pitsina klaasiseintele. 

Aroom. Noniiiiii. Ja vaata ongi täpselt niiiiii mahlane ja troopiline nagu lubati! Või veel sutike paremgi. Pööööraselt tsitruseline, mandariinide, konserv-litšide, kadaka- ja taruvaigu, pirnikompoti, troopika ja päikeseloojangus jahtuvate palmitüvede lõhnane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja aroomiga võrreldes suhteliselt lihtne, magusakas-mõrkjas. Keskmaitse avab end veidi lahkemalt, lisades greibikoort, mandariinimahla, rosinaid ja krõpsakat karamelli. Lõppmaitse on mahlane, taruvaigune, siidine ja soe. Sulnis päev on otsa saamas, humalanoppimisest naksuvad käed koorivad ühe mandariini ja avavad esimese õlle. Järelmekk laiutab aga juba lõhnaga võrdväärselt, meretäie vaiguse värskuse ja männiokka hapukusega, mõrkjalt ja vürtsikalt.

Keskmisest raskema kehaga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe. Sedasorti IPA, mille algus ja lõpp ehk aroom ja järelmekk on absoluutselt vaimustavad. Üldmulje - kõik kolm pöialt püsti!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment