Tuesday, April 25, 2017

Mark Kirsebær


Mark Kirsebær (Herslev, Taani) pdl 0,5 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Sour/Wild Ale" ja hinnang 65 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "MARK Cherry is a variation of MARK Hay brewed with local cherries. It has a distinct taste of cherries and is elegantly rounded with a good balance between acidity and sweetness. It is brewed on water from our local waterworks, grain and hay from Herslev Bryghus' fields - without the bitterness of humans, but instead fermented hay and local berries. Application MARK Cherry is fresh and mild and incredibly drink friendly. It is an interesting companion for the Christmas risalamande and cherry sauce."

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, tehniline hele sildike. Erkroosa vaht täidab kolmandiku klaasist ja käitub eripäraselt - alul püsib tihkelt ... siis korraga hakkab aga kohisema ja vaob kiirelt ning jäägitult. Õlle värvus - erksalt punane. 

Aroom on maru-mõnna-mõnus :) Magus, suisa mesine heinane põhitoon seguneb hapukate marjade ja veidi puitunud mõrkjusega.

Esmamekk on kerge kehaga ja kilkavat hapukas. Keskmaits ... oikuinummi! No niiiiiiiiiii ehedalt ja mõnusalt kirsimahlane ja murelikompotine ja punasesõstrane ja maasikane ... punnnnnnane ja edev! Lõppmaitse muutub veidi vaoshoitumaks, koduse värskelt aurutatud vaarikamahla taoliseks. Järelmekk liigub aga tagasi ehedate kirsside juurde, tekitades keelekülgedes täpset selle tunde kui oled juba veidi liiga palju neid muhedaid mammusid söönud, aga peatuda ka ei suuda :)

Kerge kehaga, nõrgapoolselt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Heina-kirsi-hapuõlu ... no kas see saab normaalne olla? Ega ei olegi. Aga see ju ongi hea!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment