Friday, April 7, 2017

Gose Dunkel

Gose Dunkel (Goslar, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus:
"Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang 41 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "A third special malt gives the dark Gose the typical red-brown hue. The taste is slightly smoky-malty. As with bright gose, all the valuable ingredients are included. Also alcohol content and durability correspond to those of the bright Gose."

Keskmist kasvu pudel, pruunides toonides lihtne silt. Vähene kreemikat karva vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - häguselt punakaspruun. Aroom meenutab leiba, kalja ja ülemäära tõmmanud musta teed ... aga kus on sool?

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, röstine, kuivapoolne ja pisut keelekülgi parkiv. Lõppmaitses on kuivatatud kirsside vähest hapukat nooti, põhitooni moodustab aga kuivatatud leivast tehtud kali. Järelmekk on magusakas, koduse kalja ja leivakuivikute taoline.

Kergepoolse kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga täiesti arusaamatu rüübe. Kui stiilmääratluseks oleks "dunkel", siis kiidaks päris hea saavutuse eest. Aga gose??? Kuskurat on sool ja hapukus? Või siis "lichtenhainer" karge hapusus? Või äärmisel juhul "Grodziskie" suitsune pool? Aga olgu selle RB lollakavõitu kolmik-määratlusega. Tootja ise oma veebilehel ütleb selgesõnaliselt "Gose" ... noh ja see siin EI OLE gose ... või on vana Gambrinus millestki väga valesti aru saanud.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment