Thursday, April 20, 2017

Hooaeg


Hooaeg (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnnag pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Belgia saisonipärmi, apelsinikoorte ja koriandriseemnetega pruulitud õlu."

Väike lihtne pudel ... jaaaaa jälle on Põhjala tagasi pöördunud sigrimigri kujunduse juurde! Jah tõepoolest kui võtad selle pudeli juba kätte ja süvened, siis see on ju kenakeste piltide kombo ... aga selleks tuleb ta kätte võtta! Eemalt vaadates on see pigem efektiivne maskeerumisvõte kui efektne pilgupüüdja!

Valge sõrmepaksune vaht on üsna kenasti püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on ... aeglase stardiga ... see tähendab et alul vägagi leebeke, kuid lõpuks üsna meeldivalt hapukas-vürtsikas, belgiapäraste estrite ja kuivatatud marjade tulvine. 

Esmamekk on kerge kehaga ja naksakalt vürtsikas-hapukas. Keskmaitse lisab kehale sutike juurde ja ... samas muutub kuivemaks, kohe lausa vägagi kuivaks! Lõppmaitse on huvitavalt magusakas-mõrkjas, apelsini ... või isegi kumkvaadi noodiga. Järelmekk võtab lõpuks üles saisonilt oodatava pidulike särtska hapukuse, ehkki jätab ära ootuspärase magusa elemendi.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Heal tasemel rüübe. Ebatüüpiliselt kuiv saison, nii et stiilipunkte väga anda ei saa, kuid joogina omaette on ta siiski klaar ja kirgas, väga sobilik terrassijoogiks. Pakkuda koos grillitud magus-hapuka kanamaksaga.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment