Saturday, April 29, 2017

Vägilane


Vägilane (Mulgi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Vanasti elanud Karksis vägimees, kes joonud ühe sõõmuga üle kahe toobi õlut. Õnne korral saad nüüdki vägilasega rammu katsuda.
IBU 28"

Väike lihtne pudel, tumedais toonides sildil muistse sõdalase figuur. Kreemikat karva sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. Aroom on hapukas, röstine ja kirbevõitu (kas kasutatud on röstitud otra?).

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, röstine ja puuviljane. Lõppmaitses tuleb esile veidike sedasama lõhnast tuttavat kirbust, kuid üdpilt on päris kenasti rosinane. Järelmekk kaob üsna kiirelt, jättes tsipa kohvist hapukust keelepärale ... ja vee hiljem tuleb juba päris kena vürtsikas õhetus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Heal tasemel rüübe. Kuivapoolne porter ilma mingite üllatuste ja nukkideta.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment