Monday, April 10, 2017

Back to Black


Back to Black (De Ranke, Belgia) pdl 0,75 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Porter" ja hinnang 93 punkti!

Tootjainfo: "This beer has been designed as an old export porter. It has been brewed as undrinkable bitter and then aged in wood for 9 months. The result is a strong dark beer that has a perfect bitter/sour balance."

Kopsakas pudel, mustal sildil valge tamm. Kollane vaht täidab pool klaasi, püsides väga kaua ja haakides enda ka veidi klaasiseintele. Õlle värvus - tuhmilt kirsipunane. 

Aroom ... see roomab köiejämeduselt su ninna juba meetrikauguselt. Hapukas, veinine ja mahlane. Lähenedes avaneb balsamico horisont ja selle kohale kerkib viinamarjaäädikas leotatud viigimarja eriskummaline päike, kallates su lõhnameeled ja aju üle tumepunase valgusega. 

Esmamekk ... hoooohooojaaaaa ... balsamico kleepjas hurm. Tumedadest rosinatest ehitatud sild, üle mille voolab punase veini marmelaad. No on veidrik, kas ta siis aru ei saa, et peaks altpoolt silda liikuma?

Keskmaitse. See on ILUS! See vaade punasesõstratarretisele, mille peale on tumeda šokolaadiga kirjutatud lubadus. Lubadus mitte nimetada seda kraami õlleks, sest tegu on ju ... nomaieta ... veeldunud kirsipovidloga, mis kannab endas tammelaastukesi?

Lõppmaitse aerutab tasakesi minema. Kuhugi metsa poole kus on tammelaastukese koht. Või noh mis laastuke ta ikka nüüd enam ... sihuke keskmise tonnaazhiga pargas, mille peal veetakse tubakat ja marineeritud datleid.

Järelmekk. Kas te teate, kui ohtlik võib olla selline tegevus, kus te lubate anda ja siis ei anna? Ma ei tea täpselt küll mida, aga igaštaheš on šegaduš garanteeritud. Kus on mu porter, ma küsin? Miks raekoja kell näitab õlleaega? Ja kuskohast nad teadsid et niimoodi võib? Tinatilksadi ja munamulksadi. 

Geniaalne! KOLOSSAALNE! Täiusele kurjamoodi lähedal. Aga palun-palun-palun ärge pakkuge seda kellelegi kui "porterit" ... sest see on ... oh taevane arm ma ei tea mis see on. Tume flandria punane, mis on järelküpsenud tammevaadis? Balsamico ma ütlen! Basamicotango.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment