Sunday, April 2, 2017

Lammsbräu Dinkel


Lammsbräu Dinkel (Neumarkter, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain" ja hinnang 43 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "from spelled, which Hildegard von Bingen already valued as well as good beer. Brewed top-fermented, a fruity aromatic beer, very mildly light-nutty and digestible. Splendid as a refreshing white beer."

Vana Gambrinus on jälle hämminugus RB stiilimäärangute üle. Mille poolest speltanisust tehtud õlu ei ole nisuõlu? (Speltanisu tuntakse ka Dinkel nisu nime all)

Omapärase pikakaelalise granaadi kujuga ja reljeefkirjadega roheline pudel, lihtsapoolne sildindus kannab "öko" märgistust. Vähene valge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldne. Aroom on kaugelt petlikult hapukalt odava laagriõlle taoline, lähemalt nuuskides aga täidlane ja meeldivalt puuviljane, tugevalt banaanise tooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas, banaanine ja õunane. Keskmaitse on linnaseline, pehme ja küpse banaani kreemisusega. Lõppmaitse muutb veelgi pehmemaks, banaanikeeksi sarnaseks ... no täiesti selline tunne, nagu jooks väga head nisubokki. Järelmekis leidub mõnusat leebet vürtsikat sädet, kuid see mattub kiirelt üldise täidlase pehmuse alla.

Keskmisest raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Sellise lahjavõitu nisuka kohta on siin keha ja maitset ja pehmust ja ... no võib-olla suti üheplaanine on see tegelane, aga ikkagi - sellist banaanist maitsetihkust ootaks jupp maad kangematelt õlledelt! Pakkuda koos õhkõhukeste soolakate singiviilate sisse keeratud datlitega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment