Wednesday, April 26, 2017

Mjølner Barleywine 2010 Fadlagret


Mjølner Barleywine 2010 Fadlagret (Herslev, Taani) pdl 0,5 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Barley Wine" ja hinnang 83 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "Brewed with barley malt, cane sugar, hops and yeast. A lot of it has been used, which gives great filling and strong taste. Saved on American-style red wine fade that emphasizes and rounds off the taste. A beer bowl is suitable for enjoying a good company. Brewed 2010, drained 2012 and can be drunk from 2012. If the beer is kept considerably, its shelf life is long. The beer must be kept dark and basement-cold. Good beer requires a good time when it is brewed and when it is enjoyed."

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, tehniline tume sildike. Kollaka varjundiga sõrmepaksune vahukiht on üpris püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega täiskuldne. 

Aroom. Ohhh, see ON kuldne, täidlane ja puuviljane. Päikese käes kuumenenud viigimarjad ja datlid. Vanilje ja mandliliköör. Õhtune oleskelu varjulises lehtlas, laual suurtes kaussides puuviljad ja peekrites kuldne päikesevein.

Esmamekk - pehme ja samas kõditav. Vürtsikas, veidi kihelev, naerumugistav ja õrnalt hapukas ... nagu frivoolset anekdooti rääkiv vana professor. Mees teab et keegi seda temalt ei oota, kuid seda nauditavam on üllatussegune naerupahvak seltskonnalt.

Keskmaitse üllatav kuivusega. Hapukas-mõrkjas pööre algses sulnis magususes paneb kulme kergitama, kuid seda ainult heas mõttes. Hallipäine emeriitus räägib poolihääli eksistentsiaalsetest probleemidest, kuid siin õhulises lehtlas ei mõju see raskepäraselt, vaid hoopis ergutavalt.

Lõppmaitse omandab taas hapukas-magusaid puuviljaseid noote, kuid jääb puiduselt kuivaks. Kogenud lektor teab et kuulajad peavad vahepeal naerma, muidu on loeng aia taha läinud ja auditoorium närvub igavusse.

Järelmekk kulmineerub üsna selge punase veini kuivuse ja vaadi puiduse raskusega. Head Õpetlased oskavad olla selged ja konkreetsed, kuid mitte kuivikud. See teebki neist Õpetaja, kellest räägitakse lugupidavalt ka siis kui ta ise on (ruumist) lahkunud. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGAtasandi, ehkki mitte tüübiline rüübe. No aga mida muud oodatagi punase veini vaadis laagerdunud odraveinilt. Kõigest 7 aastat küpsenud, aga juba vägagi tegija. Kas kujutate mis saab temast nii umbes 10 aasta pärast?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment