Saturday, April 8, 2017

Sans Pardon


Sans Pardon (Korenaar, Belgia) pdl 0,66 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "Classic heavy bittersweet Imperial Stout '11% full with a touch of' Rooibos'.
Sans Pardon is one of the toughest volmout beers from the brewery. Black as night, with a creamy head. The high percentage of alcohol complements the coffee and chocolate buttons in the beer. The 'Rooibos' gives the beer that extra touch fruitiness. Without Pardon the best.
Sans Pardon delicious with spicy hard cheeses.
Style: Russian Imperial Stout"

Sinisesse paberisse mähitud kopsakas pudel, tehnilise olekuga silt sinakashallil foonil. Tuhmkollane vaht täidab 2/3 klaasist, püsides kaua, ehkki hõredalt. Õlle värvus - tuhmilt ja raskelt tumepunane.

Aroom. Naeratus. Sügav, lai ja õnnis naeratus valgub üle nuusutaja näo. Quadrupli magusat täidlust tead, mu noor sõber? Muidugi tead! Noh vaata liida nüüd sellele röstlinnaste kohvine puudutus. Ja odraveini imeline sametine paitus. Üleküpsenud ploomid pudisevad sülle, kui sa sedamoodi puudevilus istud ja šerriklaasikest näpu vahelt veeretad.

Esmamekk. Tarduv hetk. Vahane ja hapukas. Veidi kohvine ja võimas. Vana jahimajakese aias on lehtla, kus peitub aeg. Ja sina. Koos ploomikohviga. Puitunud ürtide peal tõmbunud kohvinastoikaga.

Keskmaitse. Ploominalivkat serveeritakse ju hõbekarikast, eks ole? Ja selle karika serva kastetakse martsipani ning seejärel piparkoogipurusse.

Lõppmaitse. Aeg on minna jahenevast lehtlast majakesse, mille trepil põleb latern, näidates sul teed. Kuigi sinu enda naeratuse kumast ilmselt piisaks. Kaneeliküpsised ja ahjuõunad ootavad kandikul, madalal lohejalgsel lauakesel, selle kõrval suures korvpudelis kohvišerri. Mitte kuskil mujal pole sellist jooki tehtud ja nähtud, kuid sinul on.

Järelmekk. Kas oled kunagi mõelnud, miks segaverelised on need parimad? Noh need meremeeste ja palgasõdurite, voorinaiste ja lõbutüdrukute järeltulijad, kelle päriluskoodis leiab kõige teadaolevate ja tundmatutegi rahvaste jälgi. Need võõrastesse randadesse jäänud särasilmsed tegelased, tänu kellele tõusevad tülid ja arenevad kultuurid. 

Vaata kokkuvõtte asemel ütleb vana Gambrinus ainult seda, et siin pudelis saavad kokku quadrupel ja imperial stout, külalistena astuvad üles dunkel ja odravein ning kõigil neil on kaasavaraks peale laia naeratuse rääkida üks uskumatu lugu. Kuid seda pead sa juba ise kuulama, sest see pajatus ei kordu kunagi ning iga kõrv ... või noh siis keel kuuleb teda erinevalt. Mega! Hip-hip-hurraa!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment