Sunday, April 2, 2017

The Gravedigger Oak Wood Chips


The Gravedigger Oak Wood Chips (Brokreacja, Poola) pdl 0,33 l. alc 10,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfot pole leida, rohkem kui "IBU 100"

Väike lihtne pudel, sildil vana mees labida ja laternaga. Pruunakas vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - no siililegi selge et must. Aroomis on imp.stoudile omast rasket magusust, kuid seda ohjeldab tamme mõrkjas parkivus.

Esmamekk on raske ja mõrkjas-magusakas, veidi keeleotsa torkiv ja karmipoolne. Keskmaitse muutub tükk maad parketikõlbulikumaks härraseks, kes teab mispidi lips selga käib ja et suurem muld tuleb enne kingadelt varrukaga maha hõõruda ... vürtsikalt ja rohmakalt mõjub ta muude imp.stoutide väärikas seltskonnas. Lõppmaitse ajal ajab aga see härrasmees juba habemetüüka maha ja jätab konimälumise järgi ... peotäis kuivatatud ploome põske ja nüüd näib ta juba üsna siivsa tegelasena välja. Järelmekk tuletab küll taas meelde, et tammelaastu peal saad sa rontja ja parkunud kraami, erinevalt õilsalt ümarast vaadist.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Tammelaastu kasutamine joogi õilistajana näib alati palju parema mõttena kui ta tegelikult on, hoiad teda köömnetreajagu ülemäära ning on keha ära söödud ja parkiv mõrkjus vallutab maailma. See tegelane siin balanseerib üsna piiril, jäädes veel ikkagi väärtõllede poolele.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment