Sunday, April 30, 2017

Burzum

Burzum (Prancing Pony, Soome) pdl 0,5 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: baltic porter

Tootjainfot ei ole.

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, pruulikojale omane sõrmuste-triloogia põhine kujundus. Tumepruun vaht täidab 4/5 klaasist ning püsib väga kaua. Õlle värvus - jäägitult must. Aroom on tugevalt ja koduselt röstine, kohvine ja ... pagariahju põhja laadne. Noh teate küll, selline ahi kuhu kogu aeg pudiseb jahu ja küpsetiste puru ... selline tuha ja kõrbenud jahu ja krõbedate leivatükikeste segune.

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... ooooo see on mõnusalt raske ja liköörilik, kõrbenud rosinate ja kohvikreemi ja pähklilikööri segune. Lõppmaitse muutub veidi hapukamaks, segades kuivatatud ploome, tumedaid rosinaid ja pohli, lagritsat ja tähtaniisi. Järelmaitse muutub veidi kuivemaks, kohviseks ... ja siis kohe jälle kreemikaks ning šokolaadiseks.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Mitmekihiline ja mõnusalt ühekorraga rammus ja kohati kuivapoolne. Aniisilagrits tundub hetkel väga hea mõte.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment