Wednesday, April 19, 2017

Mjølner Barleywine 2009


Mjølner Barleywine 2009 (Herslev, Taani) pdl 0,5 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "barley wine" ja hinnang 81 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "A brewed from barley malt, sugar beet, hops and yeast. A used much of the entire, clear and powerful, malt flavor profile. Moderate hoppy. A beer that lends itself to be enjoyed in good company. Large enough to share. Brewed in 2009, tapped 2010. considerate storage developer beer and become more vinøst."

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, tehniline tume sildike. Kollaka varjundiga sõrmepaksune vaht pole küll kuigi püsiv, kuid jätab kena vahujälje klaasiseintele. Õlle värvus - uduselt kuldoranž. 

Aroom - magusakas, tugevalt virsikune, konserviprinide ja üleküpsenud ananassi segune. Õilis ja külluslik, valge portveini nootidega.

Esmamekk. Vauuu. Uskumatult intensiivne! Harjumatu, magus ja hapu, tihke ja sametine, sidruni ja virsiku segune. Keskmaitse ... assaraks ... põnev, põnev ja veelkord põnev! Üleüldse mitte tüüpiline odravein, veidralt sidrunine ... ei sidrunheinane noot seguneb aprikoosimehuga!

Lõppmaitse on tihke, magus-mõrkjas, omalaadse hapuka alatooniga. Sidrunikoore tsukaad, kääritatud õunad, paradiidiõunte marinaad, punasesõstramarmelaad. Järelmekk ... no sellist maitsetihedust tajub ikka kuramuse harva! Maitsenäsakesed on õhevil ja õieli, küsides üksteiselt et "mis värk on?" Aprikoosimehu ja marineeritud kukmvkaadid, rabarberivein koos sidrunišerbetiga.

Raske kehaga, mõõdukalt karnoniseerunud ja kleepja paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga KIIKS-ÜBER-KIIKS-tasandi rüübe. Täiesti atüüpiline odravein. Võimalik, et ainult konkreetne pudel on saanud mingi hapu nakkuse sisse ja ülejäänud on "normaalsed", kuid see hapu nüanss siin sobib ... noh nagu hapu ja magus ikka sobivad ehk otse oivaliselt hästi! Pakkuda üllatavaks digestiiviks
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment