Wednesday, April 5, 2017

Machete

Machete (???, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: "Chili & Chocolate Stout"

Tootjainfo: "Pruulimisel on kasutatud viit sorti linnaseid ja röstitud kaerahelbeid ning Centennial, Cascade ja Galena humalaid. Laagerdamisel lisatud punane tšilli ja kakaolaastuekstrakte.
IBU 43"

Väikest kasvu lihtne pudel, kunstipärasel sildil tšillikaunad ja keskmisest suurem nuga ... no matšeete on küll midagi tiba vingemat, aga las ta olla. Kõlav suts korgiavamisel mõjub hoiatavalt ... ja siis ta tuleb, see lõputud vahujuga, mis klaasi ei mahu, suuga sulgeda seda ei saa ning jääb üle vaid oodata pruunaka vahuvoo lakkamist. Õlle värvus - must. Arrom on ebamääraselt magusakas-kõrbenud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, kõrvetatud linnaste toon on nõrgalt šokolaadine ja vürtsikus hakkab tasapisi kohale jõudma. Lõppmaitse on juba üsna meeldiv - šokolaadine mõrkjas-magusus mõjub asjakohaselt, tšilline õhetus paneb maitsepildi särama. Järelmaitse aga hääbub üsna kiirelt, kaera oodatud kehakus jääb saabumata, vürts sööb selle ära ... ning ka tšilli ise jääb vaid meeldiva õhetusena kestma oodatud litaka asemel.

Keskmise kehaga, tugevalt ülekarboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Heal tasemel rüübe. Tšilli jm lisamisel peab olema filtreerimisel ekstrahoolikas, iga väikegi sissejäänud tükike võib panna karbo käituma ettearvamatult. Pisuke pettumus oli šokolaadise külje nõrk etteaste - et noh kui juba on kasutatud ekstrakti, siis võiks see olla ka intensiivsem.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment