Saturday, April 1, 2017

Teine Aastapäev


Teine Aastapäev (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Foreign Stout“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Chipotle Morita chilli pipardega pruulitud maitseküllane foreign stout, mis loodud SIP veini- ja õllepoe teiseks aastapäevaks.
Pruulitud Tankeris 2016."

Väike lihtne pudel, sildil roosid ja tšillid. Pruun vaht täidab 4/5 klaasist, muutudes küll kiirelt hõredaks, kuid püsides vägagi kaua. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroomi võistlevad kohvi ja mõrušokolaad, taustal veidike tšillit.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja vürtsikas-magusakas. Keskmaitse muutub raskemaks, šokolaadiseks ja üsna teravalt tšilliseks. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, tihkelt šokolaadine, tšilline ja särtsakalt raskepärane. Järelmekk toob keelele kuivatatud ploome ja tumedaid rosinaid, magusapoolset tšillikastet ja kohviküpsiseid.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Tšillistoudi väga hea näide, milletaolisi võiks riiulitel alati rohkem olla.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment