Tuesday, April 18, 2017

Witbier (Kolli)

Witbier (Kolli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Koostis: odralinnased (pilsner, munich I), nisulinnased (Wheat blanc), kaer, humalad, koriander, apelsinikoor, pärm (#M21), vesi
IBU 20"

Väike lihtne pude, tehniline sildikujundus. Valge vaht täidab küll alul kolmandiku klaasist, kuid ta on hõre ja kiirelt kaduv. Õlle värvus - õrna uduvinega kollane. Aroom on magusakas ja vägagi tugevalt koriandriküllane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses loksub üle keele koriandrivaigu tõusulaine, mis aja jooksul aina tugevneb. Lõppmaitses pääseb selle väiksemat sorti tsunami alt välja siiski ka kaera pehmus ja nisu täidlus, magusakas-vürtsikas kooslus mõjub vägagi mõnusalt. Järelmekk toob esile ka nisuõllele sobiliku hapuka nüansi, kuid domineerima jääb koriandri vaigusus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Nö standartsest nisuõllest on see küll nii umbes seitse-pool-korda koriandrisem ... kuid et vanale Gambrinusele koriander meeldib, siis see üleküllasus pole miinus vaid pigem pluss. Juhul kui see versioon kunagi suuremasse mõõtu tegemisse läheb, peaks aga see koriandri-uputus kindlasti olema hoiatusena kirjas.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment