Tuesday, April 11, 2017

Punakuke ALE


Punakuke ALE (Viru, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Amber Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Punakuke Ale on spetsiaalselt Kuke aastaks pruulitud kuldne, kergelt punaka varjundiga ale-tüüpi ehtne pinnakääritatud õlu. Erinevate linnaste ja aroomihumalate kooslus annavad õllele pehme, kergelt karamellise maitse ning tagasihoidliku humalakibeduse."

Väikest kasvu pudel, sildil kukepea. Kollaka varjundiga sentimeetrine vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. Aroom ... ee... kas see peab eil olema? Lõhna järgi tüübiline masstoodetud laager oma plastmassise noodikesega ... ehkki jah karamelline magusakas (ehkki kuidagi parfümeeritud) nüanss muudab selle meeldivamaks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse ... no laager noh! Plastiku ja metalli maitseline laager!?! Lõppmaitses tuleb rohkem karamellist magusakat nooti, mis esmase mulje veidi paremaks käänab. Järelmaitses paneb keeleküljed isegi päris meeldivalt vürtsikalt õhelema ... aga no kurja ... no see maitseb nagu üks keskmine laager!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga lihtsapoolne rüübe. Juua kannatab, ehkki mitte mingit entusiasmi ei tekita ... ja no olete te ikka kindel, et tegu on eil-tüüpi pruulisega?
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment