Sunday, April 23, 2017

Mjølner Barleywine 2010 Fadlagret


Mjølner Barleywine 2010 Fadlagret (Herslev, Taani) pdl 0,5 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "barley wine" ja hinnang 83 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "Brewed with barley malt, cane sugar, hops and yeast. A lot of it has been used, which gives great filling and strong taste. Saved on American-style red wine fade that emphasizes and rounds off the taste. A beer bowl is suitable for enjoying a good company. Brewed 2010, drained 2012 and can be drunk from 2012. If the beer is kept considerably, its shelf life is long. The beer must be kept dark and basement-cold. Good beer requires a good time when it is brewed and when it is enjoyed."

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, tehniline tume sildike.Valge sõrmepaksune vahukiht on vägagi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. No mis te kulla hingekesed arvate, kuidas võiks lõhnata üks 7-aastane odravein, mis on veel kaks aastat veinivaadis istunud? See on taevalik, mu kulla kaimud, lihtsalt oivaliselt hurmav. Sõstra-marmelaad, vaniljekreem, munaliköör, kodune kirsi-vaarika nastoika. Ta elagu, taaa eee-laaa-guuuu!

Esmamekk. Raskem magusakas-hapukas, keeltmähkiv ja meeltköitev. Šerri ja heres, kes neid suudab erista'? Eriti veel kui nad on vanilje-kreem-muraka-likööriga kokku saanud ja linna peale laiama läinud. Ja teine kord nad elagu, naaad eeeeelaaaaaguuuuuuuu!

Keskmaitse. Murakas-moolukas-kännukukekas. Kuiv portvein. Kreegikompott. Vanilje-iiriskomm. Tamme peal laagerdunud iiris. Kõlab ju nagu. Nagu ma ei tea mis. Kuid igatahes kõlab ja kajab ja kuikab nagu kevadine kureparv külmade järvede kohal kulgedes, pikad koivad sirgu kui naabriplika juuksed.

Lõppmaitse. No kuidas kirjeldada aega? Aega, mis kulub, et teha ühest lihtsast odrakeedusest säherdune muraka-pihlakanastoika, millega võiks pastelsemaid maale värvida .... vesivärvide asemel või nii. 

Järelmekk. Aeg on mõrkjas, kas tead. Ja magus, hapukas, mõrkjas ja vürtsikas, ummmmma ja mõrkjas. Mõrkjummmma. Aeg maitseb nagu tamm. Tamm on tehtud ajast. Ajast aega ja aamen.

Noh teil, kes te lugesite, peaks asi selge olema. M. E. G. A. Igat tähte rõhutades. Vana Gambrinus on saanud odraveini nime all ka kohutavalt halbu vedelikke. Kuid enamasti kipuvad need siiski olema ülistusväärilised. Ja see konkreetne loodusnähtus väärib kübarakergitust ja kontste kokkulöömist. Jipp-jipp-jeeeee! Pakkuda õhtu lõpuks portveini asemel!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment