Monday, April 17, 2017

Reibas Rottweiler


Reibas Rottweiler (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Doppelbock" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Rye Doppelbock
Nii nagu odavad õudusfilmid on ära rikkunud rottweileri maine, nõnda on odavad ja kanged laagrid ära rikkunud topeltbocki nime. Aga nii nagu koerasõber teab, et rottweiler on suure südamega truu kaaslane, nõnda teab ka õllesõber, et topeltbock on väärika ajalooga õllestiil.
See kange, linnaseline ja magusapoolne õlu oli, "vedel leib", mis aitas vanasti munkadel paasutaja rõõmsalt üle elada. Leiva teemast kantuna on selle õlle sisse kah ohtralt rukki linnaseid lisatud."

Väike lihtne pudel, sildil pisut kubistlikus maneeris esitatud koeramolu, humalakett kaelas. Kollane vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib väga kaua. Õle värvus - kirkalt kreegipunane. 

Aroom on mõnusalt raskelt leivane ja karaskine, segades kokku meepräänikut ja tumedaid rosinaid, vanade kappide vask-käepidemeid ja nahk-köites kirikuraamatuid. 

Esmamekk on keskmise kehaga ... suisa üllatav peale nii toekat lõhnalainet. Keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse lisab siia aga kenasti kehakest ja kuuekordistab ka maitsetaju - see on rauarohke, kuivatatud maasikate ja vasetatud raudkarika maitsega, millest on viimased paarsada aastat joodud armulauajooki. Lõppmaitse muutub sootuks sumedamaks, kausiga antakse lauale nelgi ja kardemoniga praavitatud meepräänikuid ja sinna kõrvale saab loorberilehe- ja kaneelitõmmist. Järelmekk ... hmm, kas leivataignast saab teha piparkooke?

Keskmisest edasiareneva kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe. LeivaPagariPiparKook. Niimoodi ju bokke ei tehta! Ja just nii ongi vaja teha nagu keegi ei tee. Sest nii on nõnna on hästi! Pakkuda koos piparkookidega.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment