Thursday, April 20, 2017

Antvärk Witbier


Antvärk Witbier (Saku, Eesti). pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Saku Antvärk Witbier on klassikaline belgiapärane nisuõlu. See aromaatne ja vürtsika alatooniga kauni helekollase värvusega filtreerimata õlu on maitsestatud koriandri, apelsinikoore ja kardemoniga."

Väike lihtne pudel, rõhutatult lihtne sildikujundus. Valge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - uduselt kollane. Kardemoni lõhn on juba eemalt tunda, lähedalt nuuskides toob aju sulle tahes-tahtmata rosinatega kringli silme ette :) Koriander on häbelikult nurga taga, apelsinikoort aga lõhnas ei suuda eristada.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas, kerge vürtsika surinaga. Keskmaitse viskab juurde marjast haput nooti, mille võib tegelikult ka apelsinile omistada. Lõppmaitses seguneb koriandri vaigune toon kardemoni pehmusega, mõnusalt vürtsikas segu kõditab keelekülgi. Järelmekis tunned toorevõitu banaani hapukat nüanssi, domineerima jääb aga magusakas-vürtsikas põhi.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA hea tasandi rüübe! Tootekirjelduses mainitud "klassikalise belgiapärasusega" pole päris nõus, seda kasvõi kardemoni kasutamise tõttu, kuid üldjoontes siiski ... masstoodetud õlle kohta väga ja väga väärikas teostus! Pakkuda koos tursamaksa-salatiga röstsaial.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment