Wednesday, April 12, 2017

Routa 2.0


Routa 2.0 (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Soomest inspireeritud mahlane IPA, pruulitud rukki ja pohladega."

Väike lihtne pudel, ergu sinise põhjaga silt eristub kenasti nii ülejäänud sama koja toodangust kui ka muidu jääb kenasti sima.

Oi kuidas vana Gambrinus on rahul, et lõppppeks ometi on teda kuulda võetud ning retsepti muutmise järel on kasutusele võetud number kaks! Esmaversiooni kirjelduse leiab siit, pahandamist väärinud teise versiooni oma siin. Noh nii et tegelikult peaks see olema ikkagi number kolm, aga ... kiiduväärt ikkagi!

Kollakas vaht täidab pool klaasist, püsides kaua ja haakides end ka tiheda pitsijäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne punakas-kuldne. Aroom - oi see on mõnus, mahlane, marjane ja leivane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas, veidi kadakase noodiga. Keskmaitses seguneb krõbe rukkileivakuivik ja värske rabaküps pohlamari. Uhh kui karge ja kodune ja rabane ja sügishommikune! Lõppmaitse on magusakas, karameljas, kanarbikumee ja pihlakmarja segune ... karge, ehk isegi veidi kirbe, kuid supper-pupper mahlane. Järelmekk muutub kuivemaks, hapukas-mõrkjaks, silme ette tuleb kergelt kahutanud samblikkusse uppuv laudtee, kollastest lehtedest pea vabanenud rabakask, kureparv pea kohal ja see lõputu vabaduse tunne, mis valdab kõrgsoos kulgejat.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse buketiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe. Nagu ütles üks hea kamraad - häid IPA'sid ei saa ikka liiga palju olla. Ja vana Gambrinus noogutab takka ning soovitab - võtke üks HEA IPA. Antud juhul siis Routa 2.0!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment