Sunday, April 2, 2017

Vaskratsu


Vaskratsu (Odrakunn, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Amber Ale", hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Male oli algselt kuningate mäng. Nüüd on ta kuninglik mäng. Male nõuab palju analüüsimist ja järelmõtlemist. Õlle pruulimine on nagu malemäng. Alati on võimalus kasutada erinevaid linnaste ja humalate kombinatsioone. Samuti on vaja mitu käiku ette näha.Odrakunn pakub esimese õllena vaskse eili. Males saabub võit mitme käiguga. "Vaskratsu" serveerimisel 8 -10C juures, pakub selle aroom ja pikk järelmaitse huvitavaid maitsenüansse. Õlles on tsitrust ja lillelisust, kuid samuti humala kargust ning tõsisust, mis paneb elu üle järele mõtlema.

Vaskratsu on tehtud parimaid käsitööõllede traditsioone järgides. Vala õlu ettevaatlikult, et põhjas olev sade jääks pudelisse. Joo samuti ettevaatlikult, sest õlu sisaldab salapäraseid noote, mis liiga ohtral tarbimisel võivad mõttetöö väga põnevaks muuta."

Väike lihtne pudel, lihtsal valgel sildil ratsu. Sentimeetrine kollakas vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldpunane. Aroom on õrnalt karamelline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõrkjas, rauarohke, roostene ... rohkem ikkagi red ale kui RB poolt pakutud amber ale taoline. Lõppmaitse on mõrkjas-vürtsikas, üsna karm ja robustne. Järelmekk muutub mahedamaks, mõrkjas-magusaks, raudrohu ja heina nootidega ... aga siis päris lõpus ronib esiplaanile lausa karm kuiv mõrkjus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga rohmakas rüübe. Kui kirjas oleks "red IPA", siis ilmselt noogutaks ... kui ESB ... oleks ka rohkem nõus. Pakkuda koos väikeste marineeritud kurgikestega ja dippimiseks meekausike võiks kah kõrval olla.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment