Wednesday, April 19, 2017

WIPA 3.1.2 dryhop

WIPA 3.1.2 dryhop (Kolli, Eesti) pdl 0,3 l. alc 5,9 %vol. Liigimääratlus: nisu IPA

Koostis: "Koostis: odralinnased (best pale ale, drc), nisulinnased (wheat blanc), humalad citra, kadakamarjad, kadakaoks, pärm (us-05), vesi
IBU 40"

Väikest kasvu pudel, tehniline sildike.  Valge sentimeetrine vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom ... ooo ... tere kadakas! No kohe kadakas mis kadakas, mitte tavaline kadakamarjane mõrkjas vaigusus, vaid see lisaks ka see magusakas spetsiifiline lõhn mida nt kadakapuust kuumaalust nuuskides tunned.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse taandub magusapoolsemaks, seesama kadakauidu spetsiifiline pool võtab võimust, kuid see on üks väga mõnus võimsus! Lõppmaitse omandab juba IPAle omasemat mõrkjust, taustal nisu muhe mahedus. Järelmekk on mõrkjas, kauakestev, vürtsikalt mõrkjas ja vaigune.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! See kadakane pool õllest on niiiii super-puper mõnus, kuid samas kipub varjutama nisu pehmet puuviljast põhja. Pakkuda koos vängema kitsejuustuga.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment