Tart Ale With Passion Fruit (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.
Tootjainfo: "Ingredients: Pale ale malt, flaked wheat, flaked oats; lactose; Centennial, Citra hops; passion fruit; Wyeast 1056 yeast; water.
It smells like fruits because it’s made with fruits.
This beer is one more beast in our series of lactic sour ales. It’s special by being tart instead of really sour. It’s tartness develops as you drink it. It’s not in your face type. It reveals itself in the aftertaste where it gets mixed with Citra hops and real passion fruit that we used in the secondary fermentation.
Despite it’s shameful alcohol content this brew does not feel to watery or empty at all. We used loads of flaked oats and wheat in the mash and a tiny bit of lactose in our copper to compensate for the low abv. Dry hopped with Citra and real Colombian passion fruit.
Food pairing: aperitif.
IBU 8"
Väike lihtne pudel, sildil vaevuaimatavad pruuliseadmed. Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on juba eemalt ninnaküündivalt hapukas, lähemalt tunneb hapuka kohupiima ja pooltooreste tikrite lõhna.
Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas ... või ikka hapu! Mitte kiljuvalt hapu, aga no ikka üsna otsekoheselt. Keskmaitse on veidi kehakam, kreemikam ... vaniljekohuke ja kiivid. Lõppmaitses omandab hapukus askorbiini lihtsuse, lisandub käärinud kasemahl ja veidike parkunud teeseenejooki. Järelmekk ... no ikka on keelel see askorbiinitabletike, aga nüüd ilusas kollases magusas kestas dražeena, sellele lisaks leiab valge, jogurtiga ja šokolaadiga tehtud puuviljase müsibatoonikese.
Keskmisest kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Väga-väga hea näide mängulisest lähenemisest, eri stiilide ja komponentide segamisest ning tulemus on igal seitsmel juhul maitseküllane! Ning seda ainult 3,5%vol juures!!
----------
pilt isetehtud
No comments:
Post a Comment