Monday, July 31, 2017

Oxfordshire Blue


Oxfordshire Blue (Ridgeway, UK) pdl 0,5 l. alc 5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Premium Bitter/ESB" ja hindeng 59 punkti.

Tootjainfo: "Ingredients: Maris Otter malt; whole leaf hops.
"Distinctively hoppy, lively, refreshing. Blue is the first bottle conditioned ale brewed deliberately to taste great chilled."“

Keskmist kasvu proofilpudel, efektselt raamistatud sildil on kujutatud midagi, millest ei saa muhvigi aru. Valge vaht täidab pool klaasi ning püsib märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - heledapoolne kuldne. Aroom on kerge, õrnalt magusakas-mõrkjalt linnaseline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse kaldub pisut hapukamale poolele, olles meeldivalt mahlane. Lõppmaitse on suti mõrkjam, keelekülgedele tunneb väikest vürtsikat värelust. Järelmekk toob juba kohale stiilile kohustusliku mõrkjuse.

Keskmisest kriips kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga Hea tasandi rüübe. ESB mõõtu ei anna see jook küll välja, aga bitterina täiesti aktsepteeritav. See, et RB need kaks stiili kokku paneb, on lollus. Gluteenivabade õllede muidu nukravõitu pesakonnas on see aga VÄGA HEA tegelane!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment