Sunday, July 2, 2017

Mündi Viis Külge


Mündi Viis Külge (Must Lips / Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang 19 punkti.

Tootjainfo: "Koostisosad: vesi, odralinnased, nisulinnased, humal, piparmünt, pärm" Pudelisildilt näeb, et kasutatud on viite erinevat münti.

Väike lihtne pudel, sildil viis mündilehte. Kollaka varjundiga vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib vägagi kaua, haakudes tiheda vahupitsina klaasiseintele. 

Aroom ... noh mis sa ikka kostad - piparmünt noh! Kas nüüd just viite sorti siis välja suudaks lugeda ... pigem mitte. Aga selge, kirga ja ninakõditavalt värske piparmünt on alati midagi sellist, mis paneb muhelema. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas, keeleotsa puudutab ka mündilik jahedus. Keskmaitse on magusakam, mündi kargus laotub justkui biskviidisele põhjale. Lõppmaitse ... After 8 šokolaad tuleb meelde ja seda üldse mitte ilmaasjata - üks kasutatud müntidest on ju šokolaadimünt! Aga nüüd edasi toimub ilmselt teadmisest tulenev tajuhäire - kuna üks pruulijatest nimetas mh ka apelsinimünti - apelsiniarmelaadi tihke magusakas noot kerkib kah ajus esile. Järelmekk on magusakas, hapuka noodiga ja mündiselt või isegi mentooliselt jahe-mõrkjas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mündine-magusakas-vürtsikas-hapukas-mündise buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Ootamatu, seda küll! Aga kas halb? Oh ei, mitte mingil juhul! Nii et vana Gambrinus ei saa tõesti aru, mille eest RB's seda jooki 19 punktiga karistatakse. Mängujulguse eest tuleb hoopis kaabut kergitada, mitte laita, kas pole?
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment