Sunday, July 16, 2017

Here Comes The Night Time


Here Comes The Night Time (Põhjala / Stillwater Artisanal, Eesti / USA) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "A dark rye sour, brewed with aronia berries and smoked malts."

Väike lihtne pudel, kirjult kaootiline sildikujundus. Vähene tumehall-määrdunudpruun vaht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - vähese tumepunase helgiga must. Aroomis on kohvi, röstitud kama ja kuivatatud marju.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja kilkavalt hapu. Keskmaitses hapukus taandub korruse võrra, sellele lisandub röstleiva ja aroonia parkivat kuivust. Lõppmaitse tõmbab veel hapukat fooni allapoole ... kuid keha muutub veidi vesiseks ja meenub arooni-mustasõstra toormoosist tehtud morss. Lõppmaitses taastub hapukas teravus, meenutades üle grilli lastud sidrunit.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapu buketiga Omapärane rüübe. Skaalal-halb-hea on ta kindlasti hea, kuid mingit vaimustusetulva ei tekita. Aroonia on üks pretensioonikas tegelane, sööb joogi keha ära ja matab kõik nüansid enda alla. Aga äraproovimist tasub ikka, kui te olete piisavalt õnnelik et seda kätte saada.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment