Wednesday, July 19, 2017

Silly Juice


Silly Juice (Tanker / Hiisi, Eesti / Soome) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Saison“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Hoppy saison brewed with blackberries and blackcurrants."

Väike lihtne pudel, sildil Tankeri kolbad, kuid ülejäänud kirju psühhedeelsus on ilmselt teise koja mõjudega. Oi mis lahedat värvi ollus siit pudelist välja lupsab ... siuke mustsõstramahla moodi lillakas-punane. Vähene roosa vaht pole kuigi püsiv. 

Aroom asualt öeldes viitab pigem farmhouse' kui saison tüüpi õllele, kerge maalähedane komposti ja kõdu lõhn ... justkui oleks kompostihunnikusse visatud kuhjaga kanamunakoori ja nende peale käärimaläinud marju. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja oikurja kui naksakalt hapukas-magusakas ... värskelt külmpressitud marjad mäslevad keeleotsa ümber. Keskmitse ... mõmmm ... karud seda marjajooki ostaks! Sihuke ehe vitamiinine ja suhkrune hapu marjalaks, et tunned lausa kuidas lööb palged punama ja keele veidi väänlema. Lõppmaitse ajal läheb värske, karge ja üleelusuurune marjasus sellisele tasemele, et tõmbad korraks pea õlgade vahele, mõeldes, et kus see talvevarudeks marju sisse vohmiv karu nüüd on. Hapu ja mõrkjas, mahlane ja parkivalt marjakestane ... uhhhhh kui ehe! Järelmekk tõmbab silmad kissi, laseb suvepäikesel läbi laugude kumada ja kuulab kumalaste huminat ... põhjamaine suvi võib olla küll kitsi soojendamisega, kuid selles on karget võlu!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜÜÜBERTASANDI RÜÜBE! Marjase ülekülluse eest võiks vist isegi "MEGA" välja käia, kuid õlut ennast jääb sellesse mahlamerre vähe järele, saisoni delikaatsest pidulikkusest pole aga jälgegi. Aga VÕIMAS on see jook ja saadav elamus igatahes!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment