Tuesday, July 25, 2017

The Crafty Monk’s Heavenly Herbal Beer


The Crafty Monk’s Heavenly Herbal Beer (Olde Hansa, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfot leida pole

Väike lihtne pudel, kollakates-pruunides silt on kujundatud keskaegsete motiividega. Kreemikat karva sõrmepaksune vaht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tume punakaspruun. Aroom - aktiiv-agressiivselt ürdine! Ja seda sõna kõige paremas mõttes! Kuidas saavutati sellllllline ürditase? Basiilik, meliss, aniis, eukalüpt ... mis siin veel on ... köömned, lagrits ja fenkoli? Jessver-sussver, kui rikkalik ja niiiiiiiii intensiivne, et kõrvad liiguvad nuusutamise ajal.

Esmamekk on magus, kohe väga magus, ilmselt sama õlle põhjale (ehk dubbelile) ehitatud nagu ka sama seeria meeõlu. Keskmaitses tantsivad mööda keelt aniisised tegelased, põsekoopas sumiseva karvased kumalased, liikudes pärnaõite ja õitsva piparmündi vahet. Lõppmaitse on mõrkjas-vürtsikas, vaigune, lagritsane, kuivatatud ploomide ja tumedate rosinate segune. Järelmekk tilgutab kaneeliküpsisele eukalüptiõli ja ripsutab aniisihelbeid. 

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Megatasandi rüübe! Liigse magususe eest tahaks muidu noomida, kuid keskaegse konteksti ja ÜÜRATU ürdikuhila tõttu tuleb kõik andeks anda ja pruulmeistreil käppa suruda. Sihandsest asja pole Eestis ennem tehtud, nii et juba see väärib omaette ja tõsist kiitmist!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment