Monday, July 3, 2017

North Of Bend


North Of Bend (Põhjala / Boneyard, Eesti / USA) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 74 punkti.

Tootjainfo: "A collaboration with Boneyard - an intergalactic tropical IPA - dry hopped to hell and back with America and Australia’s finest.
IBU 75"

Väike lihtne pudel, sinivalgel sildil on vist ? pilved. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kuldne. Aroom on mõnusalt vaigune, meenutades õietolmuseid kuuseõisikuid. Ja kuuse alla on keegi kaslane veidi pissinud, on see nüüd ilves või mõni muu, võta sa kinni.

Esmamekk on üllatavalt kergepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on juba toekamalt mõrkjas, vaigune, vürtikas, magusakas, mango ja seedrikäbi vahepeale jääv. Lõppmaitse muutub aga veidi ülemääraselt kirbelt mõrkjaks ... ehkki siiski mitte kibedaks nagu greibiseemne õli, kuid greibi koore sisekülje moodi kindlasti. Järelmekk aga lisab siia mõnusa mahlase hapuka noodi, muutes maitsepildi pigem punase greibi sarnaseks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe. Mitmekihilise olekuga väga korralik IPA, mis on samas üsna kergelt joodav. Siia juurde sobiks marineeritud küüslaugunutid imekenasti.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment