Monday, July 3, 2017

Red Rain


Red Rain (Tanker, Eesti) pdl 0,375 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Sour/Wild Ale“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Black currant sour ale"

Keskmist kasvu pudel, must fooliumkaelus ja vahva-naivistlik sildikujundus. Sõrmepaksune vanaroosa vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - häguselt roosakas-punane. Aroomis on hapukas-magusakat marjasust, kuid ilmselt ilma seda teadmata musta sõstart ei pakuks.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapu. Mitte hapu-hapu, kuid siiski üsna konkreetne ja klaar. Keskmaitse muutub veidi magusakamaks, sõstra toon on üsna selge, kuid jällegi otse mustasõstrale seda ei omistaks, pigem mingi punase, musta ja valge sõstra segu. Lõppmaitses hakkab mustasõstra parkiv oleks juba selgemalt välja paistma, ehkki samas võiks seda ka aroonia ja pohla seguks pidada. Järelmekk on mõnusalt mõrkjas-hapukas, mahlane ja väga-väga-väga hästi kosutav.

Keskmisest kergema kehaga, hapu-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Kosutaja ja janukustutajana lihstalt suurepärane, kuigi parkiv marjaküllasus ei lase aru saada õlle enda kvaliteeditasemest. Pakkuda koos pehme brie-juustuga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment