Monday, July 3, 2017

Õun ja oder

Õun ja oder (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: graff

Tootjainfo: "Õunasiider on kääritatud koos tumedate ja karamell-linnaste virdega. Maitse elavdamiseks on sisse segatud kuni 20% hapu-õlut
Koostis: õunasiider, odralinnased, tammelaastud, pärm"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Napp kollakas vahukiht kaob hetkega. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom pole eemalt kuigi meeldiv, meenutades liiga kauaks seisma jäänud hapukurgivedelikku. Lähedalt nuusutades läheb lõhn ainult hullemaks ... või ütleme siis "pikantsemaks" Selge sõnnik ja kääriv silo.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas-haisev. Keskmaitse muutub juba meeldivamaks, ehkki sellise taseme sõnnikuse maitsekoormaga ei puutu just sageli kokku. Einoh, sõnnik on nt farmhouse tüüpi õlledele täiesti omane ... ning päris mitmele muule hapuõllele kah, kuid siin mõjub see veidi ülevindiselt. Lõppmaitse ... talvekülma käes pruuniks läinud õunad. Järelmekk - hapukas ja kuiv ja õuna-kompostine.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-haisev-hapuka buketiga ebamäärane rüübe. Hilissügisel, kui kompostihunnikud ägavad õunalaadungi all, tunneb aianurgas sama lõhna. Vana Gambrinuse meelest see aga õlleklaasi ei sobi.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment