Sunday, July 2, 2017

Jaan+IPA+Eva

Jaan+IPA+Eva (Tedre, Eesti) pdl o,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Linnased: Finest Maris Otter, Wheat Blanc Nature. Humalad: Magnum, Centennial, Cascade, Mandarina Bavaria, Pacifica. Pärm: American West Coast Ale (Danstar BRY-97)"

Väike lihtne pudel, sildil päikesekumas tantsuhetk. Valge vaht täidab 4/5 klaasist ja vajub küll hõredaks, kuid püsib kaua. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldne. Aroom on vürtsikalt puuviljane, meenutades pigem mõnda belglast kui IPA't.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõrkjas, kreemika paletiga ... ning samas vasturääkivalt rauarohke ja veidi keelkraapiva olekuga. Lõppmaitses on ohtralt kuivatatud pohli ja vaarikaid, keeleküljed muutuvad koredaks, parkiv hapukas karmus häirib veidi. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, keeltkrimpsutav ja agressiivsevõitu.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika paletiga vastuoluline rüübe. Õrnapoolse belgialiku lõhna taga peitub karm ja robustsevõitu humalamahlane karm tegelane, mille joomine pole kergeimate ülesannete killast.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment