Monday, July 17, 2017

Kashei Bessmertniy


Kashei Bessmertniy (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Imperial Stout“ ja hinnang 64 punkti

Tootjainfo: "Russian imperial stout.
IBU 100"

Efektsesse musta karpi pakitud väike lihtne pudel, mustal sildil hõbedane ... ummm ... no pigem jaapani gravüürilt pärit tegelane. Tumepruun vaht täidab pool klaasi ja püsib üpris kaua. Õlle värvus - must. Aroomis on juba kaugelt tunda kohvi, lähemalt nuhkides lisandub siis lagritsat ja tamme ning kõrvetatud rosinaid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-vürtsikas, veidi keeleotsa torkiv ... kuid seda ei seosta vähemalt esimese hooga alkoholiga. Keskmaitse muutub üsna tugevalt - nüüd on see magusakas, ülemäära kuivanud mustade ploomide, kõrvetatud stritslikoorikule kallatud šokolaadivaaba, kuumutatud tamme, kaneeli, muskaadi ja kasetõrva segune maitsekoll. 

Lõppmaitse ajal siseneb ruumi aga midagi meditsiinilist. Veidi kirbe, eeterlik, lagritsane ... huvitav kas kasetõrv on rahvameditsiinis kasutusel? Järelmekk segab kummalisimail moel kokku aniisi, muskaadi, loorberilehe ja nelgi ning laseb sellel kõigel veidi liiga kaua tõmmata kanges mustas tees. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga (imp.stoudil???), mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Kummaliselt jõnkslik ja rohmakas ja hoolimatu tegelane. Noh aga mida sa Surematult Kasheilt ikka tahad? Jõuline raisk. Meeldiv, aga siiski robustne. 
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment