Tuesday, July 4, 2017

Twenty Mile Farmhouse Ale


Twenty Mile Farmhouse Ale (Bench, Kanada) prk 0,473 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang 84 punkti.

Tootjainfo: "Notes of fruit & spice with a dry, crisp finish."

Keskmist kasvu purk, lihtne tekstiline kujundus valgel põhjal. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, kuid see pole kuigi püsiv. Õlle värvus - piimjalt uduselt valkjaskollane. Aroom - üllatuslikult särtsakalt kihisevalt vürtsikas-magusakas, aju otsib kuskil sopist välja nii valge pipra kui koriandri. 

Esmamekk on väga kerge, suisa vesisevõitu kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub klassikaliseks saisoniks - magusakas-vürtsikas, vähese mõrkja põhjaga, siddrunikoore ja greibimahla superkargete nootidega sädelevaks segu. Lõppmaitse osutub veidi kehakamaks, koriandrine vaigune eeterlikkus ulbib nisu pehmes hapukas järves. Järelmekk toon korraks mängu farmhousile omase maalähedase noodi, kuid üldpilt jääb siiski vaieldamatult saisonide mängumaale.

Kesmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Mänguline ja ehk veidi stiilist mööda (eelkõige oma piimja hägususe poolest), kuid väga-väga nauditav, ergas ja karge, lustlik ja ergas nagu sinisilmne kollase kasukaga kasspoeg, kes puhtast mängulustist ajab taga kõike mis liigub ja mis ei liigu, selle mürab ta liikuma.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment